Movenpick Hotel The Haque

Stijlvolle boetiekhotel

Movenpick Hotel The Haque

Waar eerder het pand op de Paleisstraat dienst deed voor kantoor van de Staatsloterij (nederlandse kansspelen) heeft na een renovatie die afgelopen maart werd beindigd het Movenpick Hotel The Hague zich hier gevestigd. Het stijlvolle boetiekhotel met 72 kamers ligt in het hart van Den Haag met uitzicht op Paleis Noordeinde.

Inlijstingen

Wanneer de gast de kamer binnenloopt, ziet de gast twee sets kunst die op twee verschillende muren zijn gemonteerd: Rembrandt, de bekende Nederlandse schilder gecombineerd met typisch Nederlandse duinen. Beide werken zijn ingelijst met herkenbare Hollandse brede lijsten van verschillende afmetingen.

Receptie

Grafische verwerking van het koninklijk echtpaar. Ingelijst in een mooi houten lijst inclusief dubbel linnen passe-partout. We hebben dik, authentiek papier gebruikt.

Prints op papier

Bij binnenkomst in de gang op de 1ste, 2de, 3de en 4de verdieping zie je een kleine versiering met authentiek breed frame gemonteerd op een grote muur. De afbeeldingen die worden gebruikt zijn een combinatie van traditionele elementen uit Den Haag en abstracte, moderne leuke kunst.

Nederlands aardewerk en boeken

Voor dit deel van de decoratie werkten we samen met een keramist. Het thema van de objecten is geinspireerd op het internationale gerechtshof dat in Den Haag is gevestigd. Je ziet items zoals jabots in verschillende stijlen, rechter hamer en 2 typische rechter pruiken aan de muur hangen. Dit thema wordt ook toegepast in de vergaderruimtes waar je een rechter weegschaal kunt vinden. Naast het thema van de internationale rechtbank plaatsten we oer-Hollandse voorwerpen en een delfsblauw geschilderde schedel. Net als de boekenplanken in de openbare ruimte, hebben we ook de boekenplanken in de twee vergaderruimtes versierd met boeken en keramiek.

Rechterspruik

Ingelijst in plexiglas box

Ingelijste kunst restaurant

We ontwierpen, produceerde ook ingelijste kunst voor de publieke ruimtes. Je kunt een diversiteit aan decoratiethema’s zien, zoals: het internationale hof, Nederlandse koningshuizen, abstract (met typisch Nederlands), Nederlandse schilders van de Haagse School. Er is ook een variatie op inlijsten met passe-partout.

Behang in de badkamer

Een typisch delfts blauw patroon voor het behang in de badkamer. Het design en het produceren van het behang is door WARA gerealiseerd.