Movenpick Hotel The Haque

Stijlvol boetiekhotel

Movenpick Hotel The Haque

Waar eerder het pand op de Paleisstraat gebruikt werd als kantoor van de Staatsloterij, heeft na een renovatie in Juni 2020 het Mövenpick Hotel The Hague zich hier gevestigd. Het stijlvolle boetiekhotel met 72 kamers ligt in het hart van Den Haag met uitzicht op Paleis Noordeinde.

Inlijstingen

Bij binnenkomst in de kamers van het hotel, ziet men twee sets kunst die op twee verschillende muren zijn gemonteerd. Rembrandt, de bekende Nederlandse schilder, in combinatie met typisch Nederlandse duinen. Beide werken zijn ingelijst met herkenbare Hollandse brede lijsten van verschillende afmetingen.

Receptie

Grafische verwerking van het koninklijk echtpaar. Ingelijst in een mooi houten lijst inclusief dubbel linnen passe-partout. We hebben dik, authentiek papier gebruikt.

Prints op papier

Bij binnenkomst in de gang op de 1ste, 2de, 3de en 4de verdieping zie je een kleine versiering met authentiek breed frame, gemonteerd op een grote muur. De afbeeldingen die worden gebruikt zijn een combinatie van traditionele elementen uit Den Haag en abstracte, moderne kunst.

Nederlands aardewerk en boeken

Voor dit deel van de decoraties werkte WARA samen met een keramist. Het thema van de objecten is geïnspireerd op het internationale gerechtshof, gevestigd in Den Haag. Op de muur hangen dan ook objecten zoals jabots in verschillende stijlen, een rechters hamer en 2 typische rechter pruiken. Dit thema is ook toegepast in de vergaderruimtes, waar een rechter weegschaal te vinden is. Aan het thema van de internationale rechtbank hebben we een Hollandse draai gegeven door Delftsblauwe kleuren te gebruiken en Hollandse items zoals klompen toe te voegen. Net als de boekenplanken in de openbare ruimte, hebben we ook de boekenplanken in de twee vergaderruimtes versierd met boeken en keramiek.

Rechterspruik

Ingelijst in plexiglas box

Ingelijste kunst restaurant

Ook ontwierpen en produceerden we ingelijste kunst voor de publieke ruimtes. Voor deze kunst is inspiratie gehaald uit verschillende thema’s, zoals het internationale hof, het Nederlands koningshuis, abstracte kunst en Nederlandse schilders van de Haagse School. Er is hier ook variatie te zien tussen het inlijsten met of zonder passe-partout.

Behang in de badkamer

Voor het behang in de badkamer hebben we een typisch Delfts blauw patroon gebruikt. Zowel het design als de productie van dit behang is door WARA gerealiseerd.