Concept ondersteunende kunst

Kunst als ondersteuning van uw concept

Als gerenommeerde kunst leverancier beschikkken wij over unieke inzichten met betrekking tot de realisatie van kunst. Vaak dient er bij de ontwikkeling van een kunst concept rekening te worden gehouden met het interieurconcept. Het kan hierbij gaan om het interieur van een hotel, een cruiseschip of restaurant. Wanneer wij ons bij een project mogen aansluiten worden wij betrokken bij het verhaal dat er wordt verteld- het concept dat leidend is tijdens de realisatie van het project. Aan de hand van dit concept biedt WARA de mogelijkheid om kunst hierop af te stemmen.

Hoe komt kunst als ondersteuning van het concept tot stand?

Bij de realisatie van de kunst wordt er in eerste instantie gekeken naar de invloeden welke betrekking hebben tot het concept van de ruimte in kwestie. Hierbij wordt er rekening gehouden met verschillende factoren zoals: Het soort stijl waar gebruik van wordt gemaakt; De grafische elementen die aanwezig zijn; De eventuele historische lading waarvan sprake is; De elementen uit het concept worden vervolgens uitvergroot en als ondersteunende factor gebruikt in het ontwerp van bijvoorbeeld kunst met lijsten voor hotels welke door ons wordt gerealiseerd. In de praktijk kunnen in een beeld perfect meerdere elementen samenkomen en grafisch worden verwerkt. Zo kunnen de meest bijzondere vormen van decoratie of kunst tot stand komen.

Het doel van kunst ter ondersteuning van het concept

Onze studio artists stellen alles in het werk om toe te passen kunst aan te laten sluiten bij de omgeving waarin het komt te hangen. De kunst is een verlengstuk van het interieurconcept en zal mede het verhaal vertellen van de historische waarde van de omgeving. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van authentiek, historisch fotomateriaal die onze studio artists via beeldresearch zoeken en nagaan of deze rechtenvrij zijn. Daarbij kan kunst ook ondersteunend zijn aan de grafische elementen die al aanwezig zijn. In dit geval zijn onze studio artist in staat om eigen creaties te maken aansluiten bij het kleurgebruik en vormen die al in het concept aanwezig zijn.

De unieke meerwaarde die WARA voor u kan betekenen

WARA ziet zichzelf als een verlengstuk van het interieurconcept dat gerealiseerd moet worden. Waar u als opdrachtgever genoeg keuzes dient te maken met betrekking op meubelen en technische onderdelen kunnen wij van WARA u ondersteunen met de cureren van de kunst. Door ons empathisch inlevingsvermogen zijn onze studio artiesten in staat om mee te denken binnen vele conceptvormen. Wij zijn niet gebonden aan een unieke eigen gedachtegang. Sterker nog, het liefst worden wij enthousiast gemaakt door uw project om mee te denken naar versterking van het concept door gebruik te maken van kunst.