VOCO Hotel Den Haag

Kunst vanuit alle werelddelen

Reizigers thema

Wanneer u het VOCO hotel binnenstapt waant u zich in een sfeer waar oude reizigers hun verzamelde objecten van over de hele wereld tentoon hebben gesteld. Dit thema wordt gecombineerd met een modern en groen interieurconcept. WARA heeft binnen dit project een ‘virtuele’ rondreis over de wereld gemaakt door middel van het verzamelen van mooie, authentieke goederen voor de suites, gastenkamers en de openbare ruimtes van het hotel.

Etnischische wandcarpetten

Elke cultuur ken zijn eigen patronen waarmee visueel wordt gecommuniceerd. Deze patronen worden bijvoorbeeld verwerkt in textiel voor (wand) tapijten en kleding. Voor dit project verzamelden we 20 unieke wandtapijten, allemaal met een eigen verhaal, die tradities van verschillende culturen vertegenwoordigen. Zo vind u in dit hotel tapijten van Perzisch, Berbers, Afrikaans en Indiaans komaf.

Mandala boven het bed

Deze uit hout gesneden mandala weerspiegelt het geloof, de cultuur, filosofie en samenleving van Thailand.

Ingelijste droogbloemen

Binnen het oude reizigers thema misstaan deze vintage droogbloemen niet. In een messing frame, aan een leren koord, hebben wij de volgende bloemen ingelijst: varens (Pterdium), eucalyptus bladeren (Nicoly Red, Pavigfolia, Populus), Broom Bloom, Acroclinium (Helipterum rosem) en Gipskruid (Gypsophila).

Badkamer kunst

Ook in de badkamers is het reizigersthema terug te vinden. We hebben hier mooie beelden van zeilboten ingelijst. Daarnaast hebben we ook handgeschreven oude ansichtkaarten toegevoegd die het verhaal van de reiziger vertellen.

Ingelijste kunst

De decoraties in het hotel zijn een mix van modern design, gemixt met het authentieke reizigers thema. De geleverde ingelijste kunst is een goede weerspiegeling van deze mix van stijlen. Op de planken boven het bureau vind je moderne kunst met een houten geprofileerde smalle lijst.

Hollandse tegels

Ons Nederlands erfgoed mag uiteraard ook niet worden vergeten in deze reis rondom de wereld. In de badkamer van de suites hebben we daarom een set van 9 Hollandse tegels geplaatst.

Oude en nautische instrumenten

Voor de suites en openbare ruimtes hebben we verschillende unieke items verzameld die het reizigersthema versterken.